حفاظ ها به منظور برقراری امنیت در بالای دیوار ها ، درب حیاط و پنجره ها به کار برده می شوند و انواع بسیار متفاوتی دارند که دارای خصوصیات و ویژگی های متفاوت می باشند. حفاظ شاخ گوزنی یکی از انواع حفاظ ها می باشد که بسیار پر طرفدار بوده و نقش مهمی در برقراری امنیت و جلوگیری از ورود سارقان به منزل دارد.
این حفاظ ها مدل های تغییر یافته حفاظ های نیزه ای یا میله ای می باشند که دارای معایب زیادی بودند و با تغییر در شکل آن ها به صورت حفاظ شاخ گوزنی که الهام گرفته از شاخ گوزن می باشند در آمدند. این حفاظ ها نه تنها امنیت را نسبت به حفاظ های میله ای و نیزه ای چند برابر می کنند و رد شدن از روی آن ها غیر ممکن می باشد بلکه بسیار زیبا نیز می باشند و ظاهر زیبایی به نمای ساختمان ها می دهند .
مشخصات حفاظ شاخ گوزنی
حفاظ شاخ گوزنی از میله های تشکیل می شود که نوک های تیز و برنده ای دارند که شاخک های آن ها در هم تنیده شده و نا منظم می باشد و همین عامل مانعی برای ورود سارقین می باشد. در این حفاظ تراکم و تعداد و ابعاد آن ها بستگی به خواسته مشتری دارد اما به طور استاندارد به صورت شاخه هایی به طول دو متر و ارتفاع 50 تا 120 سانتیمتر در بازار وجود دارند و جنس آن ها از فولاد می باشد.
عرض آن ها به ارتفاع آن نیز بستگی دارد و معمولا از 50 الی 70 سانتی متر می باشد . تراکم آن ها به معنی تعداد شاخه های اصلی در دو متر می باشد و از 7 تا 13 ردیف در دو متر را شامل می شود . برای اتصال میلگرد های حفاظ ، از دو روش جوش کاری استفاده می شود که جوش الکترود و جوش CO2 می باشد و میلگردها طوری به هم جوش می خورند که هر کدام به طرفی رشد می کنند و این آرایش درهم مانع از ورود حیوانات و انسان ها می شود .
مزیت حفاظ شاخ گوزنی
حفاظ شاخ گوزنی دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد و عبور از روی آن بسیار سخت و مشکل می باشد. قابلیت رنگ پذیری آن موجب می شود تا بتوان آن ها را با هر نمایی ست نمود . ظاهر زیبای آن ها در مقابل امنیتی که دارند از جمله دیگر مزیت آن ها به شمار می رود . حفاظ شاخ گوزنی دارای مقاومت بالایی می باشد و شاخه های آن به راحتی نمی شکنند . نصب سریع و راحت از دیگر مزیت آن ها به شمار می رود .
رنگ حفاظ شاخ گوزنی
حفاظ شاخ گوزنی از فولاد تولید می شود و برای افزایش مقاومت و همچنین طول عمر زیاد و جلوگیری از خوردگی و پوسیدگی در اثر رطوبت و … باید حتما رنگ آمیزی شوند. رنگ آمیزی آن ها علاوه بر موارد گفته شده بر زیبایی آن ها نیز تاثیر می گذارد. می توان برای رنگ کاری آن ها از رنگ های مختلف با توجه به نمای ساختمان استفاده کرد تا با ساختمان هم خوانی داشته باشد.
رنگ آمیزی حفاظ شاخ گوزنی نیز مانند هر چیز دیگری نیازمند رعایت نکاتی می باشد که در تعیین کیفیت رنگ آمیزی نقش دارند . قبل از شروع رنگ آمیزی ابتدا باید سطح حفاظ شاخ گوزنی کاملا صاف و بدون خلل و فرج ، برجستگی و زنگ زدگی و سطوح زائد باشد تا رنگ آمیزی با کیفیت خوبی انجام شود و برای این کار در ابتدا به سطوح سمباده کشیده می شود و اگر لازم باشد بتونه کاری انجام می شود و سپس رنگ آمیزی شروع می شود .
جوشکاری حفاظ شاخ گوزنی
همانطور که می دانیم حفاظ شاخ گوزنی از تعداد زیادی شاخه اصلی و فرعی تشکیل می شوند که شاخه های اصلی بر روی شاسی و شاخه های فرعی بر روی شاخه اصلی جوش داده می شوند و نقاط جوش بسیاری بر روی آن ها ایجاد می شود . عملیات جوشکاری آن ها نیازمند دقت و مهارت و اهمیت زیاد می باشد و جوشکاری باید به صورت دو طرفه انجام شود تا استحکام کافی داشته باشد.
زیرا در صورتی که جوش یک طرفه انجام شود اتصال ضعیف به شمار می رود و با یک فشار دست به راحتی شکسته می شود و در نتیجه امنیت لازم را فراهم نمی کند.جوشکاری به دو روش الکترود روکش دار و تحت گاز co2 انجام می شود که در روش اول گل جوش در نقاط جوشکاری ایجاد می شود و در صورت تمیز نشدن ممکن است رنگ کاری به صورت کامل انجام نشود و بعد ها مشکل پوسیدگی و زنگ زدگی پدید آید . اما در روش جوشکاری تحت گاز co2 جای جوش پدید نمی آید و سطح کار بسیار تمییز و عاری از هرگونه موارد مزاحم می باشد و رنگ کاری بسیار کامل و تمیز در می آید .
مراحل تولید ، سفارش و نصب حفاظ شاخ گوزنی
بعد از سفارش مشتری و مشخص شدن ابعاد و اندازه حفاظ درخواستی ، سازندگان حفاظ شاخ گوزنی ، میلگرد ها را از سازنده میلگرد سفارش می دهند و بعد از انتقال آن ها به محل تولید اقدام به تولید حفاظ مورد نظر می نمایند. در ابتدا میلگرد ها در سایز های متفاوت و با توجه به نیاز برشکاری می شوند و برای این کار از گیوتین استفاده می شود و شاخه های اصلی و فرعی مشخص می گردد.
شاخه های کوتاه به صورت زاویه دار با تیزی و برندگی کافی بریده می شوند. سپس از دستگاه پرس برای شکل دهی و خم کاری قطعات حفاظ استفاده می شود. بعد از انجام این مرحله قطعات آماده شده تحویل جوشکار می شود تا با توجه به تراکم ، ارتفاع و چیدمان در خواستی مشتری قطعات به هم متصل شوند. سپس نوبت به پخت در داخل کوره می رسد که بعد از انجام عمل جوشکاری و پاشیدن رنگ پودری حفاظ در داخل کوره پخته می شود . بعد از انجام این مراحل حفاظ به محل نصب انتقال داده می شود .
نکات قابل توجه در خرید حفاظ شاخ گوزنی
برای خرید و سفارش حفاظ شاخ گوزنی لازم است تا آگاهی کامل نسبت به ویژگی های این محصول داشت تا در هنگام خرید حفاظ با کیفیت و مناسب خریداری کرد .
- توجه به نوع میلگرد و کیفیت و ضخامت میلگرد مورد استفاده در ساخت حفاظ شاخ گوزنی
- توجه به نوع دستگاه جوش و روش جوشکاری و مسائل مربوط به آن
- توجه به کیفیت رنگ و روش رنگ کاری که به دو صورت رنگ کاری مایع معمولی و کوره ای الکترو استاتیک انجام می شود .
- توجه به مهارت و دقت تولید کننده و جوشکار
- در نظر گرفتن تعهد سازنده نسبت به تحویل و ارسال و نصب در زمان گفته شده
- نصب دقیق و درست توسط نصابان ماهر
جهت دریافت مشاوره در ارتباط با سایر حفاظ ها از جمله سیم خاردار با ما در ارتباط باشید.