فنس حصاری چیست؟
فنس حصاری یا فنس توری حصاری به حصاری گفته می شود که از سیم های فلزی به صورت توری فلزی ساخته می شود و برای حصار کشی زمین ها و باغات و … به کار برده می شود.معمولا از سیم های فولادی با روکش گالوانیزه گرم یا گالوانیزه با روکش پی وی سی می باشند و به وسیله ی دستگاه های مخصوص بافته می شود .
فنس حصاری یا توری حصاری، یکی از پرکاربردترین انواع فنسها است که برای حصارکشی باغها، ویلاها، زمینهای کشاورزی، کارگاهها و … استفاده میشود. این نوع فنس از مفتولهای فلزی به هم بافته شده ساخته میشود و به دلیل نصب آسان، قیمت مناسب و تنوع بالا، بسیار محبوب است.
انواع فنس حصاری
فنسهای حصاری در انواع مختلفی تولید میشوند که هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. برخی از مهمترین انواع فنس حصاری عبارتند از:
فنس حصاری گالوانیزه:
این نوع فنس با روکش گالوانیزه پوشیده شده است که مقاومت آن را در برابر زنگزدگی و خوردگی افزایش میدهد.
این نوع از توری ها از مفتول های گالوانیزه گرم و سرد ساخته می شوند و یک لایه خاص روی آن ها را می پوشاند . گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم دو روش جداگانه می باشند که هر کدام ویژگی های خود را دارند . این توری از مقاومت بسیار زیادی در برابر شرایط مختلف بر خوردار می باشند و می توان سال های سال از آن ها استفاده کرد .
فنس حصاری پلی اتیلن :
توری پلی اتیلن نوع دیگر از توری های حصاری می باشد و به دلیل اینکه عمر آن ها بین 5 تا 7 سال تخمین زده می شود به آن ها توری موقت نیز گفته می شود . این توری به دلیل دارا بودن مواد یووی مقاومت بسیار خوبی در برابر اشعه ماورا بنفش از خود دارند .
فنس حصاری استنلس استیل :
از مقاوم ترین توری های موجود در بازار می توان به این نوع از توری ها اشاره کرد که قیمت آن ها نیز بسیار بالا می باشد و به همین دلیل بیشتر برای مصارف خاص از قبیل کاربرد های نظامی به کار برده می شوند . در ساخت آن ها از استیل ضد زنگ استفاده می شود و قیمت آن از دو مدل قبلی بیشتر می باشد و نسبت به آن ها از مقاومت بیشتری برخوردار می باشند .
فنس حصاری PVC:
این نوع فنس با روکش PVC پوشیده شده است که ظاهری زیبا و رنگهای متنوعی دارد. همچنین در برابر عوامل جوی مقاوم است.
فنس حصاری مشبک:
این نوع فنس دارای چشمههای کوچکتری نسبت به فنسهای حصاری معمولی است و برای حفاظت از مناطق حساستر استفاده میشود.
مزیت فنس حصاری
فنس حصاری که از ارزان ترین روش های حصارکشی می باشد و به دلیل حمل و نقل آسان و قابلیت جابه جایی و کاربرد دوباره آن ها در مکان های دیگر و همچنین به دلیل مسدود نکردن نور و منظره محبوبیت بسیار زیادی دارند. از دیگر مزیت آن ضد زنگ و ضد فرسودگی بودن آن ها به دلیل جنس فولاد به کار برده شده در آن ها می باشد که موجب می شود تا سالیان سال بتوان از آن ها استفاده نمود. زمانی که دیگر نیازی به آن نیست قابلیت فروش و کاربرد در مکان دیگر را دارند. دارای استحکام بسیار بالایی می باشد و قابلیت تولید در چشمه های مختلف دارد.
- نصب آسان: نصب فنس حصاری نسبت به سایر انواع فنس بسیار آسانتر است.
- قیمت مناسب: فنس حصاری نسبت به سایر انواع فنس، قیمت مناسبتری دارد.
- تنوع بالا: فنس حصاری در انواع مختلفی با ارتفاع، قطر مفتول و اندازه چشمههای متفاوت تولید میشود.
- مقاومت بالا: فنس حصاری در برابر عوامل جوی، ضربه و خوردگی مقاوم است.
- قابلیت دید: فنس حصاری دید مناسبی را فراهم میکند و باعث میشود محیط اطراف قابل مشاهده باشد.
-
دسترسی آسان: توری حصاری به راحتی قابل دسترسی می باشد تقریبا می شود گفت که در هر فروشگاه مصالح ساختمانی یافت می شود . این توری دارای تنوع بالایی می باشد و در نتیجه می توان با هر بودجه ای نوع مناسبی از آن را خریداری نمود . همچنین برای خرید توری حصاری علاوه بر خرید حضوری امکان خرید اینترنتی نیز وجود دارد که این امر موجب راحتی برای افرادی می باشند که حوصله یا زمان کافی برای خرید حضوری ندارند
-
هزینه کم :از دیگر مزیت توری حصاری هزینه کم آن ها می باشد . این توری ها در مقایسه با سنگ ، آجر ، نرده ها ، مش فلزی یا پلاستیکی بسیار با صرفه تر و کم هزینه تر می باشند . همچنین نصب این توری ها نیز به صرفه تر می باشد و برای نصب نیازی به خرید ابزار و .. نمی باشد و در نتیجه نیازی به صرف هزینه برای خرید ابزار نمی باشد . از دیگر مواردی که موجب کاهش هزینه ها و همچنین صرفه جویی در زمان می باشد نبود نیاز به فوندانسیون پیش از نصب برای آن ها می باشد .
-
سهولت و راحتی در نصب : برای نصب فنس حصاری نیاز به مدت زمان زیادی نمی باشد و به راحتی با تجهیزات معمولی به تنهایی می توان در عرض چند روز نصب کرد و در صورتی هم که نیروی کمکی باشد حتی یک روزه نیز عملیات نصب انجام می گیرد .
-
حمل و نقل آسان :از جمله ویژگی های خوب فنس ، وزن کم آن ها می باشد که موجب حمل راحت آن ها از مکانی به مکان دیگر می شود و برای حمل آن ها در یک محوطه وسیع می توانید آن را به راحتی و به تنهایی حمل نمایید .
-
عبور راحت نور و هوا :با استفاده از فنس حصاری محوطه حصاری کشی شده به راحتی تنفس می کند و در صورتی که باغچه یا باغ و … باشد هم نور و هم هوا به راحتی از بین شبکه ها وارد می شود .
کاربرد فنس حصاری
از فنس حصاری یا فنس توری برای حصار کشی اطراف باغ و ملک خصوصی ، زمین های ورزشی ، محل ساخت و ساز ساختمان ، اطراف فرودگاه ها ، مراکز نظامی و مراکز صنعتی ، راه آهن ، اطراف استخر ها در منطقه باز و … استفاده می شود. در باغ وحش ها برای ساخت قفس برای حیوانات و در اطراف مناطق حفاظت شده همچون مراتع و جنگل ها برای جلوگیری از ورود حیوانات به جاده ها و یا جلو گیری از شکار آن ها به کار برده می شود.
مشخصات فنس حصاری
از مفتول گالوانیزه تولید می شود و دارای چشمه های لوزی می باشد که به وسیله ی ماشین های اتوماتیک یا دستی بافته می شوند و مفتول به کار رفته در تولید فنس حصاری بین 2 الی 5 میلیمتر متغیر می باشد که البته با توجه به سفارش مشتری تعیین می شود. طول رول ها نیز بین 10 الی 20 متر می تواند باشد و به طور معمول 15 متر می باشد که این مورد هم با توجه به نیاز مشتری می تواند کم یا زیاد شود.
وزن این فنس ها با توجه به قطر مفتول و همچنین اندازه چشمه ها متغییر می باشد و هر چقدر که قطر مفتول زیاد باشد و اندازه چشمه ها کمتر ، رول ها سنگینتر می شوند و هر چقدر قطر مفتول کمتر و اندازه چشمه ها بیشتر باشد وزن رول کمتر می شود . ارتفاع از سطح زمین از 50 سانتیمتر تا 4 متر متغییر می باشد . بصورت کلی این فنس دارای مشخصه های فنی زیر است:
- ارتفاع: ارتفاع فنس حصاری معمولاً بین 1 تا 3 متر متغیر است و بسته به نیاز و کاربرد انتخاب میشود.
- قطر مفتول: قطر مفتولهای استفاده شده در ساخت فنس حصاری، بر مقاومت و استحکام آن تاثیرگذار است.
- اندازه چشمه: اندازه چشمههای فنس حصاری نیز بر استحکام و امنیت آن تاثیرگذار است.
- طول رول: هر رول فنس حصاری معمولاً بین 25 تا 50 متر طول دارد.
ابزار مورد نیاز برای نصب فنس حصاری
- پایه فنس: برای نصب فنس حصاری به پایههای فلزی یا بتنی نیاز است.
- سیم خاردار: برای افزایش امنیت، میتوان از سیم خاردار در بالای فنس استفاده کرد.
- ابزارهای برش: برای برش فنس و پایهها به قیچی یا اره نیاز است.
- کلگی: برای محکم کردن فنس به پایهها از کلگی استفاده میشود.
- چکش: برای کوبیدن پایهها در زمین از چکش استفاده میشود.
مراحل نصب فنس حصاری
- اندازهگیری و علامتگذاری: محیط مورد نظر را اندازهگیری کرده و محل نصب پایهها را مشخص کنید.
- نصب پایهها: پایهها را با فاصله مناسب از هم در زمین کوبیده یا بتنریزی کنید.
- نصب فنس: فنس را روی پایهها قرار داده و با استفاده از کلگی آن را محکم کنید.
- کشی سیم خاردار: در صورت نیاز، سیم خاردار را در بالای فنس نصب کنید.
ویژگی فنس حصاری استاندارد
انواع مختلفی دارند و با توجه به شرایط منطقه و بودجه افراد ، انواع مختلفی از آن ها به کار برده می شود ولی به طور کلی تمامی انواع استاندارد باید سه ویژگی مهم عمر و دوام بالا ، نصب و برداشت آسان و امنیت قابل توجه را داشته باشند ، در غیر این صورت فنس استاندارد نمی باشد و استفاد ه از آن اصولی نمی باشد .
معایب فنس حصاری
فنس حصاری در مقابل مزایای فراوانی که دارد دارای معایب اندکی می باشد که در زیر اشاره می کنیم .
ناپایداری :
فنس حصاری در برابر فاجعه های شدید طبیعی از قبیل زلزله و طوفان ناپایدار می باشد و مقاومت خوبی از خود نشان نمی دهند و همین امر موجب شده تا برای زمین های بسیار بزرگ طرفدار نداشته باشند .
عملکرد محافظتی ضعیف برای حریم خصوصی :
با استفاده از این توری ها نمی توان در محیط حریم خصوصی ایجاد کرد و هر آن چه که در داخل محوطه باشه به راحتی در دید همسایگان قرار خواهد گرفت . بنابراین به کار بردن آن برای افرادی که حساس به حریم خصوصی می باشند گزینه مناسبی نمی باشد .
همچنین بافت گرید فنس حصاری در برابر تغییرات دمایی نا پایدار می باشد . کیفیت این توری ها در مواجهه با اشعه ماورا بنفش افت می کند و نوع نازک آن ها نیز با عملکرد مکانیکی به راحتی خم شده و تغییر شکل می دهند .
نکات مهم در تهیه فنس حصاری :
برای تهیه فنس حصاری باید نکاتی را در نظر گرفت و متناسب با آن فنس مناسب را انتخاب نمود. توجه به نوع نیاز و منطقه ای که قرار است نصب نرده انجام شود و همچنین توجه به شرایط آب و هوایی منطقه از جمله ی مواردی می باشد که انتخاب نوع مناسب فنس به آن ها مربوط می شود.
برای مثال در مناطق گرم و خشک نیاز به تهیه فنس حصاری با مفتول گالوانیزه یا رو کش دار نیست زیرا رطوبت هوا به قدری نمی باشد که موجب زنگ زدگی یا فرسودگی فنس شود و در عوض برای مناطق مرطوب و مستعد زنگ زدگی باید حتما از فنس حصاری گالوانیزه یا گالوانیزه همواره با روکش پی وی سی استفاده کرد . از نکات مهم دیگر در انتخاب فنس اندازه ی چشمه های فنس با توجه به نیاز و همچنین ارتفاع آن ها می باشد که این عوامل نه تنها برای امنیت بیشتر منطقه مهم می باشند بلکه قیمت را نیز تحت تاثیر قرار می دهند .
نکات مهم در هنگام نصب فنس حصاری
- سطح زمین: سطح زمین باید صاف و هموار باشد تا فنس به صورت یکنواخت نصب شود.
- عمق پایهها: پایهها باید به اندازه کافی در زمین فرو روند تا فنس محکم شود.
- تراز بودن پایهها: اطمینان حاصل کنید که پایهها کاملاً تراز باشند تا فنس به صورت مستقیم نصب شود.
- کشش مناسب سیم: سیم خاردار باید با کشش مناسب نصب شود تا از شل شدن آن جلوگیری شود.
قیمت فنس حصاری :
قیمت فنس حصاری به عوامل زیادی بستگی دارد که جنس مفتول به کار گرفته شده ، ضخامت مفتول و ابعاد چشمه ها و ارتفاع فنس از جمله ی آن می باشد. قیمت با توجه به مفتول به کار برده شده در آن و ضخامت مفتول نیز متغییر می باشد و هر چه ضخامت مفتول گالوانیزه بیشتر باشد قیمت آن هم بالا تر می رود و در صورتی که چشمه های فنس بزرگتر باشد قیمت آن پایینتر می رود زیرا مفتول کمتری در آن ها استفاده می شود .
فنس حصاری فلزی دارای قیمت ثابتی نمی باشد و با توجه به مشخصات فنی آن قیمت متفاوت می باشد . در زیر به مشخصات فنی تاثیر گذار در قیمت توری حصاری اشاره می کنیم .
-
جنس مفتول :
مفتول سیاه ، گالوانیزه گرم و گالوانیزه با روکش مفتول هایی می باشند که در تولید توری حصاری به کار برده می شوند و نوع مفتول سیاه ارزانترین و نوع گالوانیزه با روکش pvc گرانترین می باشد .
-
چشمه :
توری حصاری دارای اشکال لوزی شکل می باشد که چشمه نامیده می شود . فاصله بین ضلع های روبه روهم نشان دهنده اندازه چشمه می باشد که به سانتی متر بیان می شود و ابعاد آن ها معمولا از 3 تا 8 سانتی متر می باشد که با بزرگتر شدن اندازه چشمه ها میزان مفتول کمتری به کار برده می شود و در نتیجه قیمت توری حصاری کمتر می شود .
-
قطر مفتول :
قطر مفتول در تعیین قیمت فنس تاثیر می گذارد و معمولا ضخامت مفتول 2 الی 4 میلیمتر می باشد که با افزایش ضخامت قیمت فنس نیز افزایش می یابد .
-
ارتفاع تور :
فنس ها قابلیت تولید در ارتفاع 50 سانتی متر تا 6 متر را دارند و هر چه قدر ارتفاع بیشتر باشد قیمت محصول افزایش می یابد و بالعکس .
ضخامت سیم و مفتول مورد استفاده :
ضخامت سیم مورد استفاده برای این توری ها از 2 میلی متر تا 75.4 میلی متر متغیر می باشد .
وزن فنس حصاری :
وزن توری حصاری با توجه به نوع بافت ، ارتفاع و ضخامت مفتول متفاوت می باشد . به طور کلی وزن حصار با بیشتر بودن قطر مفتول و یا کوچک بودن اندازه فنر ، سنگین تر می باشد . وزن توری حصاری تاثیر مستقیمی بر قیمت آن دارد و هر چه وزن بیشتر باشد قیمت نیز بالاتر خواهد بود .
سیم مورد استفاده :
فنس حصاری معمولا از فولاد گالوانیزه که به صورت سرد و گرم در بازار موجود می باشند تولید می شوند . سیم گالوانیزه سرد از مقاومت پایینی در برابر زنگ زدگی نسبت به سیم گالوانیزه گرم برخوردار رمی باشند و کیفیت آن ها نیز پایین تر می باشد . در حالی که سیم گالوانیزه گرم قابلیت استفاده در هر شرایط آب و هوایی را دارند و کیفیت آن ها بالا تر می باشد .
نحوه تولید فنس حصاری
تولید فنس به دو روش دستی و اتوماتیک انجام می شود . نوع دستی تولید فنس به دلیل زمان بر بودن و زحمت زیاد تقریبا مثل گذشته به کار برده نمی شود و تولید به روش اتومات جایگزین آن ها شده است .
بری تولید فنس به روش اتومات ابتدا مفتولی را که ضخامت آن توسط مشتری با توجه به نوع کاربری تعیین می شود را تهیه می نمایند . سپس مفتول تهیه شده را بر روی دستگاه تولید فنس حصاری قرار می دهند . در صورتی که بر روی مفتول انحنایی وجود داشته باشد توسط دستگاه بر طرف می شود و در صورت نیاز روکش بر روی آن نصب می شود . بعد از این مرحله برش انجام می شود و سپس مفتول ها در هم بافته می شوند . قبل از انجام بافت محل بافت مفتول ها و سایز چشمه فنس حصاری مشخص می شود . روش اتوماتیک ساخت توری حصاری نسب به روش دستی احتمال خطای کمتری دارد و نتیجه کار نیز توری منظم و یکدست می باشد .
لازم به ذکر است که در ساخت فنس حصاری حالت های مختلف بافت وجود دارد که بستگی به تقاضای مشتری دارد که کدام نوع به کار برده شود . در زیر به حالت های بافت توری حصاری اشاره می کنیم .
- دو سر قلاب
- دو سر پیچ
- یک سر قلاب یک سر پیچ
- دو انتها پیچ ( این حالت رایج ترین روش می باشد و بارگیری آن آسان می باشد )
نصب فنس حصاری :
نصب فنس حصاری از جمله ی کارهایی می باشد که با کمک همراه و با کمی دقت بدون کمک گرفتن از نیروی ماهر و متخصص نیز امکان پذیر می باشد.بنابرین برای انجام این کار لازم است تا ابتدا مجوز های لازم برای استفاده از فنس حصاری در مناطق مورد نظر دریافت شود و سپس محل مورد نظر را برای فنس کشی آماده شود.برای آماده سازی محل ابتدا بعد از تمیز کاری و علامت محل ، محل نصب پایه ها علامت زده می شود و حفره هایی در این محل ها کنده می شود.
سپس پایه ها در درون حقره های قرار می گیرند و با شن و ماسه و سپس به وسیله ی بتن پر می شوند.شیب بتن در محل پایه ها باید طوری تعیین شود که از جمع شدن آب در پایه جلوگیری نماید.سپس فنس را با کمک شخص دیگری به اطراف زمین کشیده و به پایه ها محکم می نمایند.بعد از کشیدن سیم ها به اطراف میله ها باید از صاف بودن و بدون پستی و بلندی بودن آن ها مطمئن شد و سپس آن ها را فیکس و محکم کرد.
پاسخ به سوالات متداول
- هر رول فنس چند متر است؟ طول هر رول فنس بسته به نوع و تولیدکننده آن متفاوت است و معمولاً بین 25 تا 50 متر است.
- ارتفاع استاندارد فنس باغی چقدر است؟ ارتفاع استاندارد فنس باغی معمولاً بین 1.5 تا 2 متر است.
- ابزار کشیدن فنس چیست؟ برای کشیدن فنس به ابزارهایی مانند کلگی، چکش، قیچی و متر نیاز است.
نتیجهگیری
فنس حصاری یکی از بهترین گزینهها برای حصارکشی فضاهای مختلف است. با توجه به تنوع بالا و قیمت مناسب، این نوع فنس در بسیاری از پروژههای ساختمانی و عمرانی مورد استفاده قرار میگیرد. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله، میتوانید فنس حصاری را به راحتی نصب کرده و از آن بهرهمند شوید.
برای استعلام قیمت انواع حفاظ از جمله سیم خاردار ، فنس چمنی ، فنس میگلردی با ما در ارتباط باشید.