محیط های امنیتی به محل هایی از قبیل پادگان ها ، مناطق حفاظت شده ، اطراف مرزها و کلانتری ها و … گفته می شود که حفاظت از آن ها و ممانعت از ورود و خروج افراد متفرقه بسیار اهمیت دارد . در یک محیط امنیتی برای در امان ماندن و محافظت از منطقه ، روش های مختلفی به کار برده می شود و کارهای بسیاری در این زمینه انجام می شود .
اما از جمله مهمترین و موثرترین لوازم حفاظتی برای این مناطق ، استفاده از انواع سیم خاردار می باشد که مانعی بسیار موثر و قوی به شمار می روند و علاوه بر اینکه مانع از نفوذ می شوند به دلیل سیمی بودنشان هر دو طرف آن ها قابل مشاهده می باشد و همین امر موجب می شود تا افراد متجاوز به دلیل ترس از دیده شدن در اطراف محوطه مناطق امنیتی حضور پیدا ننمایند .
دلیل حفاظت از محیط های امنیتی
حفاظت از محیط های امنیتی با توجه به اهمیت این محیط در برقرار ی امنیت در کشور بسیار مهم و ضروری می باشد و هدف جلوگیری از ورود افراد متجاوز یا شورشگر برای نقض قوانین و ایجاد شورش یا تجاوز به حریم کشور و … می باشد . سیم خاردار با توجه به داشتن خارها و تیغ و همچنین به دلیل تنوع در شکل و اندازه ، وسیله ی مناسبی برای حفاظت در این مناطق می باشد .
نحوه ی محافظت سیم خاردار از محیط های امنیتی
همانطور که می دانیم سیم خاردار ها در انواع حلقوی و خطی وجود دارند و هر کدام از آن ها مدل های مختلفی دارند . استفاده از سیم خاردار به خصوص نوع حلقوی آن ها در اطراف محیط های امنیتی بسیار مرسوم می باشد .
سیم خارد حلقوی تبری که سیم خاردار اسرائیلی نیز نامیده می شوند جدیدترین نوع سیم خاردار می باشد که با سوار شدن بر روی سیم خاردار های خطی در اطراف محیط های امنیتی موجب می شوند دیوار غیر قابل نفوذی ایجاد شود که گذر از آن ها بسیار سخت و خطرناک می باشد . این سیم خاردار ها با داشتن خارهای تبری یا تیغی شکل در تراکم های مشخص در دور تا دور خود ، موجب زخمی کردن افراد و گیر کردنشان در هنگام نفوذ به داخل آن ها می شود . علاوه بر نوع حلقوی ، سیم خاردار خطی نیز در محیط های امنیتی و اطراف مرزها و … بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و دیواری بلند با طول و عرض دلخواه ایجاد می کنند که برای برقراری امنیت نوع حلقوی آن ها بر روی نوع خطی سوار می شود و ایمنی را چندین برابر می نماید .
خصوصیات بارز سیم خاردار با کیفیت برای استفاده در حفاظت از محیط های امنیتی
توجه به انتخاب سیم خاردار و نوع مناسب آن از لحاظ قیمت و کیفیت ، تاثیر بسیار زیادی در روند پروژه ایجاد می نماید . در یک تحقیق در مورد سیم خاردار و انواع آن ، چیزی در حدود هشتصد نوع سیم خاردار شناسایی گردید که در جنس و سایز سیم اصلی ، خار یا تیغ و روش به کارگیری سیم خاردار متفاوت بود . پس همانطور که گفتیم سیم خاردارها در انواع مختلفی وجود دارند که می توانند در جنس و ضخامت و تراکم خارها و … متفاوت باشد .
اما وقتی هدف از نصب سیم خاردار و استفاده از آن ، در محیط های امنیتی می باشد ، نا خود آگاه فکر آدم به دنبال حفاظی محکم و بادوام و با کیفیت می رود که نه به راحتی قابلیت خراب شدن داشته باشد و نه به راحتی قابلیت بریدن و نفوذ و … در آن ها وجود داشته باشد . بنابراین سیم خاردار خوب و مناسب به سیم خارداری گفته می شود که از مفتول گالوانیزه تولید می شوند و تراکم خارها در آن ها کم نمی باشد و ضخامت مفتول زیاد می باشد .
گالوانیزه بودن مفتول موجب می شود تا سیم خاردار مقاومت بسیار زیادی در شرایط جوی و تغییرات آب و هوایی داشته باشد و بر اثر باران و رطوبت زنگ زده یا پوسیده نشوند . تراکم زیاد خارها در سیم خاردار خطی و تیغ ها در سیم خاردار حلقوی موجب می شود تا نفوذ از آن ها خطرناک باشد و موجب جراحات یا آسیب دیدگی شود .
توانایی کاربرد سیم خاردار خطی و سیم خاردار حلقوی در کنار هم یا روی همدیگر موجب می شود تا حفاظ سر سختی ایجاد شود و علاوه بر این که ارتفاع دیوار حفاظتی زیاد می شود ، تیغ ها و خارهای آن نیز مانع از رد شدن از روی آن ها می شود . علاوه بر موارد گفته شده سیم خاردار ها برای برش نیاز به ابزارها و تجهیزات خاص دارند و همین عامل موجب می شود تا برش آنها بسیار سخت باشد و مانع از ورود هرکس یا هر چیزی به ملک شود .
نصب سریع و راحت آن ها موجب می شود تا محیط های امنیتی بسیار بزرگ به راحتی و در طی مدت زمان کوتاهی حصار کشی شود و نیاز به ریخت و پاش و کار چند روزه و … نداشته باشد .
سیم خاردار خطی سوزنی که در زیر سیم خاردار حلقوی سوزنی یا تبری در مناطق امنیتی به کار برده می شود ، دارای دوام و استحکام بسیار زیادی می باشند و انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند و ماندگاری بالا دارند و به شکل دو سیم در هم تنیده شده با ضخامت دو میلیمتر می باشند . ضخامت خار ها نیز در آن ها حدود دو میلیمتر می باشد و هزینه پایینی برای نصب و اجرا دارند .
محیط های امنیتی که سیم خاردا در آن ها به کاربرده می شوند کدامند ؟
سیم خاردار ها برای حفاظت در بسیاری از مناطق از قبیل محیط های کشاورزی ، اطراف ساختمان ها ، اطراف استخرها در محیط های باز ، اطراف مناطق حفاظت شده حیوانات وحشی و جنگلی و محیط های خطرناک و … به کار برده می شوند اما محیط های امنیتی که سیم خاردار به منظور حفاظت به کار برده می شود ، پادگان ها ، اطراف مرزها ، محیط های حفاظت شده و اطراف انبارهای نگهداری سلاح و در اطراف کارخانه جات ، آزمایشگاه های تخصصی ، کلانتری ها ، در مناطق جنگی و حصارکشی مناطق مین گذاری شده و … می باشد .