هدف این مقاله بررسی دیوار گابیون به عنوان سازه نگهدارنده و همچنین عضو باربر در نواحی تپه ماهور با در نظر گرفتن عوامل مختلف مهندسی از جمله پایداری سازه، انعطاف پذیری، زیبایی شناسی و قابلیت سرویس دهی اقتصادی با رعایت پارامترهای طراحی از جمله واژگونی می باشد. لحظه ای، مقاوم در برابر لغزش و تحمل فشار. امروزه متدولوژی های ساخت و ساز جدید و همچنین طراحی توسط نرم افزارهای مختلف برای سهولت اجرای سازه به وجود آمده است، اما به دلیل اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی، مفهوم سازه حائل دیوار گابیونی نقش حیاتی در راه سازی در مناطق تپه ای ایفا می کند. در مناطق سیل زده در حاشیه رودخانه در روزهای اخیر رایج است که اعضای سازه وظایف متعددی را برای پروژه مشخص انجام می دهند، اما مفهوم دیوار حائل گابیون چنین نیازهایی را انجام می دهد. دیوار گابیون همچنین فرسایش و آب شستگی زمین را در خاکریزهای حفاظت از سیل به شکل سازه های نگهدارنده کنترل می کند، به عنوان مثال. دیوار حائل سیم گی با پله های متنوع همراه با پیش بند که باعث راه اندازی و سیلتاسیون پس از مدتی یا سیل زیاد می شود.
هدف از مطالعه:
هدف اصلی دیوارهای گابیونی کنترل لغزش زمین در کنارههای جاده، فرسایش و آبشستگی حاشیه رودخانهها در هنگام سیل و جریانهای رودخانه با سرعت بالا و جلوگیری از آسیب بیشتر به مناطق پرآب است. آنها همچنین در نواحی تپه ای با ارائه عملکرد دیواره های سینه، لحظه ای از خاک و سنگ را به صورت جانبی حفظ می کنند. هدف اصلی ما روشن کردن دیوار گابیون به عنوان سازه نگهدارنده و همچنین عضو باربر با تعیین رفتارهای دوگانه آن است تا با کاهش کل هزینه تخمینی با حفظ نیازهای زیبایی و پیروی از طراحی واقعی، استحکام، کارایی و پایداری سازه را فراهم کنیم.
این مقاله همچنین بر تعیین شرایط و اجرای دیوارهای گابیون در تکیه گاه های پل و اسکله ها برای پل های هوایی مرتفع که به عنوان دیواره سینه عمل می کنند با ارزیابی پارامترهای حرکت واژگونی، حرکت مقاوم، مقاومت در برابر لغزش و نیروی باربر تمرکز می کند.
مقدمه
گابیون یک عنصر سیمی به شکل شش ضلعی یا مکعبی است که از شبکه سیمی با پیچش دوتایی یا سه گانه، پر شده از سنگ محلی یا معدن برای دیوارهای حائل، دیوارهای دریایی، دیوارهای MSE زمینی مکانیکی تثبیت شده، کارهای هیدرولیک و کانالها و پوشش کانالها استفاده میشود. . هدف اولیه دیوار حائل گابیون ایجاد حرکت جانبی خاک یا سنگ به منظور کنترل فشار فعال زمین و همچنین مقاومت در برابر بار عرضی در صورت وجود دیوار حائل گرانشی است که با وزن خود ته نشین و تثبیت می شوند. دیوارهای گابیون مش سیم GI هستند که توسط آزمایشگاه تست شده اند تا خواص گالوانیزه و گیج آنها را بررسی کنیم که دارای شش ضلعی هستند و مطمئناً ممکن است ساختاری مستطیلی داشته باشند با پیچش دو یا سه گانه برای افزایش خاصیت استحکام باید داده شود. ظروف یا تشک های مش سیمی به درستی توسط تخته سنگ های محلی یا سنگ های تایید شده از منابع مختلف معادن بسته به اندازه و شکل پر می شوند. آنها بر روی یکدیگر قرار می گیرند و به طور ایمن گره می خورند تا ساختار عظیم یکپارچه را برای دیوارهای گرانشی ارتفاع کم تشکیل دهند. پایداری با وزن خود و اتحاد مجدد آنها توسط پیش بند به دست می آید که به شکل جعبه های مستطیل شکل با ابعاد پیشنهادی گسترده شده است. جعبهها یا جعبههای مشبک گابیون، ثبات و استحکام را برای سازه فراهم میکنند. همچنین مش سیم GI آرماتورهایی را روی سازه قرار می دهد که پایداری بیشتری می بخشد، به این نوع سازه ها دیوار حائل آرماتور خاکی می گویند.
دیوار حائل گابیون از نظر هزینه و کارایی نسبت خوبی را اشغال می کند و همچنین دارای شرایط تاثیر محیطی پایینی است زیرا سهولت در قرارگیری، ریخته گری آسان است و کار فونداسیون ها به راحتی انجام می شود و به نوعی زیبایی خوبی دارد.
روش شناسی
طراحی انواع دیوارهای گابیونی توسط نرم افزارهای مختلف یکپارچه کامل ساختاری شده است که تمامی الزامات ممکن از جمله عوامل اقتصادی، زیبایی شناختی و اکولوژیکی را برآورده می کند. این جدیدترین نرم افزارها باید تمام شکل های جامع، تجسم، نقشه های شماتیک و تمام الزامات طراحی را دنبال کنند که به راحتی بتواند کاربرانی را که می توانند نتایج طراحی و پیاده سازی را به صورت عملی تجزیه و تحلیل کنند، درک کنند. نصب دیوار گابیون توسط پیمانکار عملاً با حضور مهندس که کلیه مراحل نصب را بررسی می کند و با رعایت کلیه پارامترهای طراحی یعنی واژگونی، لغزش و تحمل فشار خاک که در مطالعه موردی به شکل مشخص شده است انجام می شود.
تحلیل و بررسی
در هنگام نصب گابیون به صورت عملی و یا توسط نرم افزار داده های مورد نیاز مانند شرایط بارگذاری، اضافه بار، فشار هیدرواستاتیک، شیب و چگالی پس انداز، چگالی مواد پر کننده گابیون، ارزش گالوانیزه گابیون و پوشش روی باید در حین طراحی انجام شود که تمامی این مقادیر باید انجام شود. بر روی نرم افزار اضافه شود و پایداری و تمام پارامترهای لازم مورد نیاز را دریابید. همه این مقادیر باید در درجه اول در برابر واژگونی و لغزش و فشار مجاز خاک بررسی شوند. در صورت بررسی خرابی، تمام این پارامترها باید به طور مرتب تغییر کنند.
مزایای دیوار گابیون
دیوار حائل گابیون نقش مهمی در ساخت جاده ها، کارهای کنترل سیلاب، پوشش کانال ها و کارهای هیدرولیک ایفا می کند. آنها به دلیل مقرون به صرفه بودن، جنبه اکولوژیکی، بادوام و زمان کمتر در ساخت، مقرون به صرفه بودن و سازگاری با محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردارند که با مقاومت در برابر این عوامل گابیون دارای مزایای زیر می باشد.
- گابیون هر قسمت یا سبد آسیب دیده را باید به راحتی با هزینه کمتر تعمیر کرد.
- هزینه بسیار پایینی دارند و برای هر نوع خاک و شرایط آب و هوایی مناسب هستند.
- آنها را می توان به راحتی اجرا کرد و در طول ساخت و ساز رسیدگی کرد
- مانند سایر سازه ها نیازی به پخت و کرکره ندارند.
- کار ساخت و ساز آنها با بارندگی شدید و کمبود آب قطع نمی شود.
- آنها ظاهری دوستدار محیط زیست و زیبایی دارند.
- سازه گابیون به دلیل پایداری و چگالی بالا، آلودگی صوتی را کنترل می کند.
- آنها می توانند به عنوان جاذب ارتعاش در نزدیکی خطوط راه آهن عمل کنند.
- آنها می توانند سال ها پس از زنگ زدن گابیون زنده بمانند زیرا در برابر خوردگی مقاومت می کنند.
ملاحظات آینده
دیوار حائل گابیون باید برای راهسازی و خاکریزهای سیلابی بر اساس پارامترهای استاندارد ذکر شده در مطالعه موردی طراحی شود، زیرا برای پایداری و شرایط اثرات زیست محیطی و همچنین تغییرات آب و هوایی به دلیل هزینه بر بودن، برنامه ریزی های آتی حیاتی برای اجرا دارند. با توجه به ملاحظات زیر موثر، بادوام و انعطاف پذیر است.
- دیوار گابیون باید با پارامترهای استاندارد طراحی شود زیرا معمولاً واژگونی یا نشست در بالای پله اتفاق می افتد.
- بررسی های ژئوتکنیکی باید در حین طراحی برای خاک سست و لجن انجام شود زیرا خرابی سازه پس از مدتی رخ می دهد.
- دهانه مش سیم Gi باید در هر مرحله به درستی بررسی شود زیرا پیمانکار برای صرفه جویی در هزینه خود از چنین نظارتی اجتناب می کند.
- پیچش باید به درستی دو یا سه برابر در محل بررسی شود.
- تست های آزمایشگاهی مختلف سیم و سنگ GI باید به طور منظم قبل از شروع کار در محل انجام شود.
- سنگ های رو به رو باید در جلوی گابیون قرار گیرند زیرا ظاهر زیبایی باید نمایان شود.
- هم ترازی باید به درستی دنبال شود.
نتیجه
حاشیهنویسیهای فنی این مقاله از منظر اجتماعی پدید میآید که در ساخت راهها، سازههای سیلآلود همچنین در شکستگیها و تکیهگاههای پلها به کار میروند که چگونه زمین لغزش و فرسایش را کنترل میکنند. انحرافات گابیونی مانند سازههای خار یا ریپ رپ را تغییر میدهد که ممکن است فرسایش را با انجام عملکردهای اصلی آن کنترل کند و در عین حال توانایی نفوذ و نفوذ ناپذیر را حفظ کند. این مقاله همچنین طراحی شش ضلعی را با ویژگیهای به هم پیوسته در مقایسه با طراحی مستطیلی که در برابر تغییر شکل جانبی مقاومت میکند، بررسی میکند. ظاهر تزیینی سازه گابیونی تاثیرات زیست محیطی را نیز به همراه دارد، که معمولاً در نزدیکی سازه گابیونی ضایعاتی وجود ندارد. پایداری ساختار گابیون به دلیل وزن خود معمولاً به عنوان ساختار دائمی اتخاذ می شود. قسمت پیش بند دیوار حائل گابیون که بر روی زمین ها پخش می شود به همان اندازه که توسط لجن پوشیده شده اند رفتاری طبیعی از خود نشان می دهد. مواد پس انداز باید از منبع تایید شده و دارای خواص زهکشی مناسب برای جلوگیری از فشار هیدرواستاتیکی که باعث نشست سازه می شود استفاده شود. همچنین از مطالعه موردی مشخص میشود که اندازه سنگهای گرد باید باعث تغییر شکل گابیون شود که باعث ایجاد حرکت در داخل قفسهای گابیون میشود، همانطور که در کانال استفاده میشد. گابیون ممکن است تشک، سبد یا گابیون گونی باشد که با ارتفاع و اندازه توری متفاوت است، همانطور که با یکدیگر چیده شده اند تا یک ساختار یکپارچه را تشکیل دهند. سنگ معدن باید کشیده و بلوکی باشد و نه گرد و پلاتی. سنگ پر از سنگ باید به طور مناسب با سطح پوشیده شده قرار گیرد تا ظاهری تزئین شده ایجاد کند. خواص مختلف و آزمایشات آزمایشگاهی سیم GI مانند گیج، گالوانیزه شدن و استحکام کششی باید قبل از اجرای ساختار گابیونی به درستی انجام شود. همچنین نتیجه گرفته می شود که وقتی شیب مناسبی وجود نداشته باشد، سازه منجر به فاجعه می شود. تمام فرمول های مکانیک خاک در هر کاربرد تئوری استفاده می شود که به صراحت بیشتر مشتق شده است.