حصار یا دیوارها به طور معمول برای تعیین محدوده هر ملک یا خصوصی سازی آن منطقه به کار برده می شود و بدین ترتیب مانع از ورود افراد ناشناس یا حیوانات و … به محوطه مورد نظر می شود . در برخی مواقع که محدوده ی ملک بسیار زیاد می باشد و امتداد آن بسیار طولانی می باشد ، دیوار کشی مشکل می باشد و هزینه های سر سام آوری در پی خواهد داشت . بنابراین در این مواقع برای این که هم محل مورد نظر حصار کشی شود و هم هزینه ها پایین تر باشد از توری حصاری استفاده می شود . ایجاد حصار به وسیله ی توری حصاری را فنس کشی می گویند . فنس کشی قابلیت اجرا برای ارتفاع بیش از 3 متر را دارد و هزینه های آن بسیار پایین تر از دیوار کشی می باشد . در این مقاله فنس کشی باغ بررسی میشود.
نحوه اجرای فنس کشی باغ
همانطور که اشاره شد فنس کشی روش برای محدود سازی و تامین امنیت در مناطق مختلف از قبیل باغات و زمین های کشاورزی و … می باشد که به وسیله ی توری های حصاری و لوله های فلزی انجام می شود . در این مقاله می خواهیم روش های فنس کشی باغ را به صورت مرحله به مرحله بررسی کرده و با مزایایی که این روش دارد ، بیشتر آشنا شویم .
مراحل اجرای فنس کشی باغ
1 – محاسبه دقیق متراژ زمین یا باغ مورد نظر
اولین مرحله در اجرای فنس کشی که قبل از مراحل دیگر انجام می شود ، محاسبه متراژ دقیق زمین می باشد . برای انجام این کار لازم است تا شما طول و عرض زمین را اندازه نمایید تا بتوانید محیط را محاسبه نمایید . برای انجام این کار می توانید از دو روش استفاده نمایید .
روش اول به دست آوردن طول و عرض زمین و سپس جمع بستن آن ها می باشد .
به عنوان مثال در صورتی که زمین شما 15 متر طول و 8 متر عرض دارد با در نظر گرفتن این نکته که هر زمین دو طول و دو عرض دارد محاسبه بدین روش انجام می شود .
15 + 15 + 8 + 8 = 46
روش دیگر که روشی آسانتری می باشد بدین شکل است که طول و عرض را با هم جمع کرده و حاصل به دست آمده را در دو ضرب می نماییم .
15+ 8 = 23
23*2 = 46
در نهایت جواب بدست آمده از این محاسبات می شود همان میزان توری حصاری که شما برای فنس کشی زمین به آن نیاز دارید . به عنوان نمونه با توجه به مثال 46 متر توری حصاری نیاز هست تا بتوانید زمین خود را حصار کشی نمایید .
2 – تعیین میزان ارتفاع حصار کشی
در مرحله دوم بعد از تعیین متراژ زمین لازم است تا ارتفاع فنس کشی تعیین شود . برای انجام این کار لازم است تا در ابتدا هدف خود از فنس کشی را در نظر بگیرید .
- آیا فنس کشی برای جلوگیری از ورود انسان می باشد ؟
- یا هدف از آن برای جلوگیری از ورود حیوانات می باشد ؟
- آیا زمین واقع در منطقه ی شلوغ می باشد ؟
- آیا قصد اضافه نمودن سیم خاردار به حصار را نیز دارید ؟
این ها سولاتی می باشد که لازم است قبل از فنس کشی پاسخ آن ها را بدانید .
بعد از این که هدف از حصار کشی تعیین شد ، می توانید ارتفاع حصار را به راحتی تعیین نمایید .
لازم است به این نکته توجه نمایید که ارتفاع حصار هر میزان که در نظر گرفته شود ، باید نیم متر به پایه های آن اضافه شود . لوله های فلزی موقع قرار گیری نیم متر در زیر زمین قرار می گیرند .
گاها در حصار کشی برای کم کردن ارتفاع توری حصاری ، افراد حدود نیم متر روی زمین را بلوک بندی می کنند . این کار بستگی به سلیقه ی افراد دارد و موجب افزایش استحکام پایه ها نیز می شود .
از روش بلوک بندی بیشتر در مناطقی که معمولا خارج شهر قرار دارد و در این مناطق وزش باد زیاد می باشد استفاده می شود . علاوه بر این از این روش برای این که اطمینان حاصل شود که هیچ جونده ای قادر به عبور از زیر حصار نخواهد شد ، استفاده می شود .
در صورتی هم که قصد داشته باشید سیم خار به فنس اضافه نمایید ، باید نیم متر از آن را کنار گذاشته و آن را از ارتفاع اصلی کم کنید . به عنوان مثال در صورتی که حصار شما سه متر باشد شما به دو و نیم متر توری حصاری نیاز خواهید داشت و نیم متر دیگر آن سیم خاردار خواهد بود . در آخر هم با توجه به نیاز می توانید سیم خاردار را دو ردیف یا یک ردیف قرار دهید ، ضمن اینکه می توانید آن ها را ذو طرف یا یک طرفه نمایید .
3 – تهیه و خرید لوله فنس ، سیم خاردار و توری حصاری
هدف از فنس کشی تعیین کننده نوع لوله و نوع توری حصاری خواهد بود که می خواهید برای فنس کشی انتخاب نمایید . در صورتی که داشتن استحکام زیاد مد نظر شما باشد ، باید از پایه های فلزی گالوانیزه ای که دارای قطر زیادی می باشند و کیفیت بالایی دارند بدین منظور استفاده نمایید .
توری حصاری دارای انواع مختلفی می باشد و می توان با توجه به نیاز توری مناسب را انتخاب نمود . توری های فلزی که دارای بافت ریز می باشند ، مناسب برای فنس کشی زمین هایی می باشد که حیوانات کوچک به محصولات آن ها حمله می کنند .
البته نوع دیگری که دارای بافت درشت می باشند نیز وجود دارند که برای مصارف عمومی همچون حصار کشی های معمولی و محدود سازی مناطق به کار برده می شوند . توری حصاری دارای ضخامت های مختلف می باشند و هر چقدر نیاز به طوری با استحکام بیشتری باشد باید ضخیم تر باشند .
توجه به شرایط آب و هوایی از نکات مهمی می باشد که در انتخاب توری حصاری باید مورد توجه قرار گیرد . در صورتی که محیط زندگی شما دارای آب و هوای مرطوب باشد ، باید توری را که دارای پوشش ضد زنگ یا گالوانیزه می باشد به کار برد تا به مرور زمان فرسوده یا زنگ زده یا خورده نشوند .
4 – مشخص نمودن محل کاشت پایه های فنس
بهترین فاصله ای که به صورت استاندارد برای قرار دادن پایه ها در نظر گرفته می شود معمولا حدود 3 الی 4 متر می باشد . اما در صورتی که بالا رفتن میزان کمی هزینه برایتان مهم نیست و بیشتر استحکام فنس برایتان اهمیت دارد ، می توانید فواصل دو متری برای لوله ها را در نظر بگیرید .
پس از تعیین محل قرار گیری پایه ها آن ها را به وسیله ی گچ یا خاک یا سنگ مشخص نمایید .
برای افزایش مقاومت لوله های فنس و جلوگیری از تکان خوردن و لرزش پایه ها ناشی از باد از باد بند که در فاصله ی مشخصی نصب می شوند ، استفاد ه نمایید .
5 – حفر چاله برای کاشت پایه های فنس
پس از مشخص کردن محل کاشت پایه ها نوبت به حفر چاله ها می رسد . برای این کار لازم است در نظر بگیرید که پایه ها باید نیم متر عمق داشته باشند و بهتر است برای این که سرعت کار بالا برده شود ، از چاله کن موتوری استفاده شود .
6 – کاشت پایه های فنس و اجرای بتن
در این مرحله پایه ها را در درون چاله ها قرار داده و دور آن بتن می ریزند و برای این که پایه ها در عمق یکسانی کاشته شوند به همه ی آن ها در یک ارتفاع معین ریسمان بسته می شود تا همه ی آن ها در عمق دقیق و یکسان در درون چاله قرار گیرند . بتن در این کار بسیار نقش مهمی دارد و موجب استحکام کامل پایه ها می باشد .
بتنی که بدین منظور به کار برده می شود 150 عیار می باشد و طرز تهیه ی آن بدین صورت است که ابتدا سنگدانه های ریز همچون شن و ماسه را در داخل میکسر ریخته و به اندازه کافی آب و سیمان یا همان ملات را به سنگدانه های داخل میکسر اضافه می نمایند تا مواد بتن به مدت پنج دقیقه کاملا میکس شوند . بدین ترتیب مواد بتن آماده می باشد . در صورتی که نیاز به حجم کمی بتن باشد از میکسر 120 لیتری و در صورت نیاز به حجم بالا از میکسر 250 لیتری استفاده می کنند .
لازم به ذکر است که برای اینکه پایه ها در داخل چاله کج نشوند و صاف بایستند می توان قبل از بتن ریزی دور پایه ها با قلوه سنگ پر نمایید و سپس بتن بریزید .
7 – نصب و اجرای توری حصاری
مرحله پایانی نصب توری و اجرای توری حصاری می باشد که برای انجام این مرحله لازم است تا نکاتی را به صورت دقیق مورد توجه قرار داد ، تا فنس کشی به درستی انجام شود . در نظر داشته باشید که فنس کشی کار بسیار راحتی می باشد . در ابتدا باید بعد از بتن ریزی چند روز فرصت دهید تا بتن ها کاملا خشک شود و بلافاصله اقدام به این کار ننمایید . پس از خشک شدن کامل بتن ، توری حصاری را در امتداد پایه ها بر روی زمین به طور منظم پهن نموده و در صورت یک تکه نبودن آن ها را قبل از نصب کردن به پایه به وسیله ی مفتول به هم متصل کرده و یک پارچه نمایید . در صورتی که قصد دارید تا سیم خاردار به آن اضافه نمایید ، بهتر است آن را همان جا که در روی زمین پهن است انجام دهید .
سپس ابتدای توری را گرفته به اولین پایه به وسیله ی حداقل پنج سیم مفتول نصب نمایید تا کاملا محکم باشند . سپس به سمت آخرین پایه رفته و امتداد توری را به آخرین پایه نصب کنید ، البته برای این مرحله لازم است تا توری برای اینکه صاف بیاستد کاملا کشیده شود . پس از کشیدن توری و متصل نمودن آن به پایه ی آخر بقیه پایه ها را نیز به وسیله ی سیم مفتول به توری حصاری وصل کنید و در نهایت نیز در فواص معین بادبندها را نصب نمایید تا اطمینان کافی از استحکام پایه ها داشته باشید .
مزایای فنس کشی با توری حصاری
استفاده از توری حصاری در فنس کشی باغ ها و زمین کشاورزی دارای مزایای می باشد که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم .
-
دوام تا چندین سال
در صورتی که از فلز آبکاری شده و گالوانیزه گرم در تولید توری حصاری استفاده شود می توان تا سالایان بسیاری حدود 50 سال از آن ها استفاده کرد و در صورت قرار نگرفتن در معرض رطوبت مداوم عمر مفید آن ها بیشتر هم می شود .
-
کاهش هزینه های اقتصادی
همانطور که قبلا نیز اشاره شد هزینه های حصار کشی به وسیله ی توری حصاری بسیار کمتر از دیوار کشی می باشد . این محصولات بسیار مقرون به صرفه می باشند و هزینه ها را تا میزان بسیاری کاهش می دهند . علاوه بر این ، این قابلیت را دارند که برای هر مسافتی بتوان به راحتی از آن ها استفاده کرد .
-
سرعت اجرای بالا
فنس کشی به راحتی و به سرعت قابلیت اجرا دارد و نیاز به تخصص برای انجام این کار نیست . بنابراین هر کسی در صورت تمایل می تواند این کار را خود انجام دهد . بنابرین از مزایای مهم فنس کشی سرعت در اجرا و عدم نیاز به تخصص می باشد.
-
تنوع زیاد
فنس ها دارای انواع مختلف با شکل ها ، ضخامت و طول متفاوت می باشند و با توجه به نیاز می توان نوع مناسب را انتخاب نمود . بسته بندی توری حصاری به صورت کلاف می باشد و بر اساس وزن قیمت آن محاسبه می شود .
-
رسیدگی و نگهداری
برای استفاده از توری حصاری در صورتی که از انواع گالوانیزه باشد ، نیازی به هیچ مراقبت و نگهداری خاصی ندارد . تنها کاری که لازم است هر چند وقت یک بار انجام شود بررسی در رفتگی ها یا پارگی ها در آن ها می باشد که در صورت مشاهده ی چنین چیزی می توان با یک ترمیم ساده مشکل را حل نمود .
-
ایجاد امنیت
به وسیله ی فنس کشی باغ ها می تواند امنیت را در محیط حصار کشی حفظ کرده و مانع از رفت و آمد افراد یا حیوانات به محیط شد و از طرفی نیز با این کار هیج آسیبی به زیبایی منطقه وارد نمی شود .
جهت سفارش فنس کشی باغ و یا انواع فنس توری با شماره 04134216636 تماس داشته باشید