نصب سیم خاردار به منظور حفاظت از مناطق مختلف و برقراری امنیت در منطقه انجام می شود و مانعی برای جلوگیری از نفوذ متجاوزین و حیوانات و … می باشد.سیم خاردار ها در انواع مختلفی که مدل های مختلفی دارند تولید می شوند و هر کدام از آن ها علاوه بر قیمت متفاوت، نحوه ی نصب متفاوتی نیز دارند.
به طور کلی نصب کار مشکلی نمی باشد و با توجه به انواع آن،به راحتی می توان بدون داشتن تخصص خیلی زیاد آن را بر روی دیوار یا روی زمین در اطراف مناطق حفاظت شده به کار برد. نصب آن در مناطق مختلف موجب بالا رفتن امنیت و ایجاد آرامش می شود.
دلایل استفاده :
سیم خاردار ها در مناطق بسیاری از قبیل باغ ها و زمین های زراعی ، بالای ساختمان ها ، مراکز نظامی ، پادگان ها و اطراف مرزها نصب می شوند و نصب آن در مرزهای کشور به دلیل حساسیت امنیتی بودن منطقه با تراکم بالا انجام می شود و به منظور امنیت بیشتر سیم خاردار را به موازات و یا بر روی یکدیگر نصب می کنند.
نصب سیم خاردار نیز مانند هر کار دیگری نیاز به توجه و دقت و تجربه دارد.نصب سیم خاردار خطی نسبت به سیم خاردار حلقوی راحت تر می باشد و معمولا به دلیل داشتن کربن پایین و مقاومت کمتر نسبت به سیم خاردار های حلقوی در مناطق حساس به تنهایی انجام نمی شود و همرا با سیم خاردار حلقوی نصب می شوند که در این صورت مقاومت و استحکام آن ها بسیار بالاتر می رود .
نصب کردن نیازمند رعایت نکات مهمی از قبیل پوشیدن دستکش ، استفاده از عینک و استفاده از چکمه و لباس ایمنی می باشد که حتما باید قبل از نصب آن ها را رعایت نمود تا دست ها و بدن در تماس با سیم خاردار و بر خورد با خارها و تیغ های آن ها آسیبی نبیند .
روش نصب کردن سیم خاردار :
روش نصب سیم خاردار با توجه به انواع مختلفی که دارند و خصوصیات هر کدام متفاوت می باشد و در مناطق متفاوتی نصب می شوند،به عنوان مثال برخی سیم خاردار ها برای نصب در محیط های معمولی همچون اراضی کشاورزی یا باغات جهت خصوصی سازی حریم مناسب می باشند و برخی دیگر برای ایجاد امنیت جهت جلو گیری از ورود افراد متجاوز در پادگان ها یا مرزها به کار برده می شوند و برخی نیز در بالای دیوار ها برای جلوگیری از نفوذ سارقان به داخل ساختمان نصب می شوند.
بنابرین هر نوع سیم خاردار در محیط مناسب با توجه به ویژگی های خود باید نصب شوند تا موجب ایجاد خسارات به محیط با انتخاب نادرست در نوع آن نشوند.در نتیجه روش نصب نیز همانند روش های تولید آن ها متفاوت می باشد.
نحوه نصب :
روش نصب به این شکل است که بعد از رعایت نکات ایمنی و استفاده از تجهیزات ایمنی باید قسمت هایی را که قرار است سیم خاردار در آن جاها نصب شود مشخص کرده و علامت گذاری نمود و نقشه ی آن را کشید.ساخت بست محکم و با دوام از جمله مواردی می باشد که در نصب سیم خاردار بسیار اهمیت دارد که باید توجه ویژه ی به آن شود و بست محکم و قوی طراحی گردد.سپس از انتهای فنس شروع به نصب کرده و تا ارتفاع مشخصی آن را نصب می کنند. انتخاب میله به مقاومت و انعطاف پذیری فنس بستگی دارد که سیم خاردار های کششی را می توان تا ار تفاع 30 نصب نمود.
برای نصب سیم خاردارهای کشی می توان آن ها را تا حد ممکن کشید و نصب نمود ، اما باید توجه داشت که بیشتر کشیده نشوند زیرا در این صورت امکان شکستن مفتول وجود دارد.
نحوه نصب سیم خاردار حلقوی :
سیم خاردار حلقوی نوع دیگری از انواع سیم خاردار می باشد که به دو شکل سوزنی و تیغی یا سیم خاردار تبری تولید می شوند.این نوع از سیم خاردار ها به روز ترین نوع سیم خاردار های تولید شده می باشند و کاربرد زیادی برای ایجاد امنیت در مناطق مختلف دارند.
نحوه نصب حلقوی و شکل اجرایی آن متفاوت می باشد و به طور کلی نصب آسانی دارند. دسته هایی در ابتدای سیم خاردار حلقوی وجود دارند که برای نصب نوع حلقوی از آن ها استفاده می شود و با کشیدن آن ها در محل مورد نظر بر روی پایه فنس یا بالای توری حصاری و بالای دیوار و … آن را نصب می نمایند .
نصب حلقوی به دو روش نظامی و دیپلمات انجام می شود که در روش دیپلمات بر روی دیوار پایه هایی را نصب می کنند و سپس سیم خاردار حلقوی را بر روی آن نصب می نمایند و به وسیله چفت و بست محکم می کنند.نصب به روش دیپلمات علاوه بر امنیت موجب می شود تا از زیبایی محل مورد نظر کاسته نشود.
نصب نوع های خطی با حلقوی بر روی دیوار:
برای نصب از نوع حلقوی ابتدا باید نسبت به ساخت و نصب پایه نگهدارنده سیم خاردار اقدام شود که برای این کار می توان از انواع آهن آلات همانند لوله ، پروفیل یا نبشی استفاده کرد . پایه نگهدارنده سیم خاردار حلقوی به شکل v در آورده می شوند.سپس بعد از درست کردن پایه ، پایه های v شکل را در فاصله های 3 الی 4 متر از هم قرار می دهند و بعد با استفاده از جوش کاری یا پیچ و بست کردن آن ها را بر روی دیوار محکم می نمایند .
برای نصب سیم خاردار خطی به همراه سیم خاردار حلقوی بر روی دیوار ابتدا دو رسته سیم خاردار را به موازات هم نصب می کنند که این کار موجب افزایش امنیت سبب تثبیت سیم خاردار حلقوی بر روی دیوار می شود . در مرحله ی بعدی سیم خاردار حلقوی را در وسط قرار می دهند و با سیم خاردار خطی محکم می نمایند .